

### UNEP-GEF Project for Sustainable Capacity Building for Effective Participation in the BCH (BCH-III)



PO Box 305521. Nairobi, Kenya

### Angola Online National BCH Workshop, 22-24 June 2021

### **Day 1:** Tuesday, June 22, 2021.

Session #	Time	Content	Presenter(s)	Duration
#	8:30	Registration	BCH Angola team	30 min
	9:00	Opening Ceremony  Representatives of the Ministry and National BCH team (Angola)  Ossama (UNEP)  Group Photo "meeting software"		30 min
	9:30	Introduction to the Workshop and pre-workshop form	Ossama Participants	45 min
	10:15	Coffee break		15 min
	10:30	BCH III Project Overview	Charles	15 min
	10:45	Overview of CPB and Introduction to the BCH	Ossama	60 min
	11:45	Finding Information in the BCH	Charles	30 min
	12:15	Group Work #01: Finding Information	BCH Angola team Ossama Charles	45 min
	13:00	Group Work #01 Presentation: Finding Information	Group Leaders	30 min
	13:30	Navigation meeting		10 min
	13:40	Lunch break		60 min
	14:40	End of Day 01		

Day 2: Wednesday, June 23, 2021.

Session #	Time	Content	Presenter(s)	Duration
9	9:00	Registration	BCH Angola team	15 min
	9:15	Recap of previous day	Volunteer	10 min
	9:25	Overview of the Suplementary Protocol on Liability and Redress	Ossama	30 min
10	9:55	Registering Information	Charles	30 min
	10:25	Coffee Break		20 min
12	10:45	Continue Review of Registering Information in the BCH Exercise on Registering Information in the BCH Registration of Reference Records	Charles	40 min
13	11:25	Country Status for Cartagena Protocol and BCH Questions and Answers	BCH NFP	30 min



# UNEP-GEF Project for Sustainable Capacity Building for Effective Participation in the BCH (BCH-III)



United Nations Environment Programme

#### PO Box 305521. Nairobi, Kenya

Session	Time	Content	Presenter(s)	Duration
#				
16	11:55	Training and Management materials and tools (Help & Moodle)	Charles	30 min
		Help System		
		<ul> <li>INTERACTIVE MODULES requirements and installation</li> </ul>		
		<ul> <li>Tutorials</li> </ul>		
		• FAQs		
		Personal Account and Sign-in function		
		Forums (use of forum modules)		
		• BIRC		
		How to get further assistance		
		Other Resources available		
17	12:25	GROUP WORK:	BCH Angola	45 min
		Make them to go through the training materials and the Virtual learning environment	team	
		then brainstorm on what kind of training materials need to be developed. Then		
		summarize and make as recommendation		
18	13:10	Group Report	Group reps,	25 min
	13:35	Navigation meeting		
	13:45	Lunch Break		60 mins
	14:45	End of Day 02		

Day 3: Thursday, June 24, 2021.

Session		Content	Presenter(s)	Duration
#	0.00	D : ( ):	DOLLA I	00 :
19	9:00	Registration	BCH Angola	30 mins
20	0.20	Decem of Dev O Activities	team	10
20	9:30	Recap of Day 2 Activities	Volunteer	10 mins
14	9:40	GROUP WORK:	BCH Angola	50 min
			team	
		GROUPS Organizational procedures/mechanisms for flow information to the BCH →	Ossama	
		identification of National Authorized Users	Charles	
		Where do we find BCH information? departments, private sector, etc.		
		<ul> <li>Who will be responsible for specific Information? national authorized users in each department, sector, etc.</li> </ul>		
		and who will be collecting these Information (we used to have the BCH NFP, but if they		
		decide that it may be another person or institution, it doesn't matter, as long as the validation is made by the BCH NFP);		
		GROUPS		
		<ul> <li>Engagement of education sectors in national biosafety and BCH training</li> </ul>		
,		<ul> <li>Transfer of the BCH workshop development know-how to national institutions and trainers</li> </ul>		
15	10:30	Group Reports	Group reps,	30 min
21	9:45	Introduction to the Regional Advisors system and the UN Environment Program Website	Charles	30 mins
22	10:15	Introducing the project objective of establishing national and regional networks that cater the BCH activities	Charles	20 min
	10:35	Coffee break		30 mins
23	11:05	Plenary Workshop - Collecting ideas on how to establishing national and participate in	Group reps,	25 min
		regional networks	BCH Angola	



# UNEP-GEF Project for Sustainable Capacity Building for Effective Participation in the BCH (BCH-III)



United Nations Environment

#### PO Box 305521. Nairobi, Kenya

Session	Time	Content	Presenter(s)	Duration
#				
24	11:30	Synthesis, Recommendations, Follow-up Actions, and Concluding remarks	BCH-NFP (Nadia)	20 min
25	11:50	Workshop and knowledge evaluation form	Ossama Charles	30 min
27	12:20	Closing Ceremony	BCH-NFP to facilitate	15 min
	12:35	End of Workshop		